Autor: 021.rs

Novi Sad
13.02.2017.
12:06 > 17:38
Skerlićeva je jedna od ulica u Novom Sadu gde pešaci više šetaju kolovozom, nego trotoarom.
  • riba na suvom

    20.02.2017 09:31
    Ali ona kaže "jer ulica iz koje dolazi je uzbrdica". Uzbrdica od najviše pola metra na celu ulicu :D Titelski breg bi za gospodžu bili Himalaji.
  • MonteDushano

    17.02.2017 15:07
    Obratite pažnju, molim vas, na ulicu Bele Njive!! Pat pozicija!!
  • СРЕМАЦ

    14.02.2017 13:20
    Бахатости нема краја...
    Пролазио сам недавно улицом Лукијана Мушицког и приметио нешто необично.Наиме,у делу улице од Масарикове до Војводе Бојовића возила су уредно паркирана,чак има и места,јер се у овом делу улице наплаћује паркирање.Удругом делу од Војводе Бојовића до Јована Рајића - хаос.Возила натротоарима,између дрвећа на улици...а тек од Јована Рајића до Кисачке,пролаз за пешаке је само средина улице.Да ли неко од надлежних проверава стање саобраћаја и саобраћајница у нашем граду?Они који у центру плаћају већи порез,а од бахатих возача ни прошетати тротоаром не могу кроз ову некад лепу улицу.
  • ZORAN

    14.02.2017 11:42
    STANAR SKERLICEVE
    Ja zivim u SKERLICEVOJ I mogu pre svega da kazem da nikada niko nije obavi razgovor sa gradjanima ove ulice a u vezi saobracaja. Ulice Marice Srpske, Skerliceve, Zlatne grede I Save Vukovica su u takvom stanju da je bolje ona turska kaldrma ispod njih nego asvalt kojiu postoji. Nemoguce je kolima proci vecom brzinom od 20 km a u 80 posto slucajeva cak ni preko 5 km jel se radi o karpoatima od takozvanog asvalta. E te rupcage kada padne I najmanja kisa pre svega pravi peoblem pesacima pa vozacima. Odlivnici za atmosfersku kisu na nekim mestima postoje ali samo reda radi, oni neodvode kiusnicu jel I nemaju odvodne cevi I bio sam prisutan kada su radnici resili problem ! koji su trebali da rese tako sto su na uglu Skerliceve I Milana Vidakovica jednaostavno presekli cev ka drugom odvodi jel ih je mrzelo da zamene cev dugacku 3 metra iako ih je bilo 2 kamiona 2 majstora a ostalih 6 nisam znao u kom su svojstvu iako su bili obuceni u radnicka odela dal bese vojvodinaput ili takoi nesto, bilo je to dosta vec godina unazad. Stim gore niko nikada nije dosao da resave problem atmosverskih voda. Kada padnu jace kise sva dvorista kuca su niza od ulice I tada imate panonsko more od fekalnih voda I fekalija koje po sili prirodnog zakona prvo ode u nize terene a tek onda u kanalizacione cevi u ulici.
  • Garisa

    14.02.2017 10:46
    Isti je slucaj i sa Dimitrija Avramovica. A mnogo je prometnija. Pitanje je dana kad ce neko da pogine.
  • Penzioner

    14.02.2017 09:14
    NORMALNO
    Sve je to normalno,ova vlast samo ubira novce za svoje potomstvo.
    Sto bi nesto radili kad je narodu dobro i ovako!
  • Zivan

    14.02.2017 07:53
    Jeedino rešenje je demotivasati dolazak automobilom u širi centar grada i podsticati upotrebi bicikla i javnog saobraćaja. Dakle, upetostručiti cenu parkinga automobila u celom gradu, znatno povećati broj autobusa na gas u javnom saobraćaju, te ubrzano graditi biciklističke staze po gradu i do Futoga, Kaća, Bačkog Petrovca, Temerina, Sremskih Karlovaca, Beočina, Paragova...
  • Žike Popovića

    14.02.2017 07:17
    Odes i ne vratis se
    Dodjite u ovu mirnu ulicu radnim danom. Da vidite bahatost zaposlenika JKP. Zovemo pauka izadju žene na stiklama i majstori odu.
    Posebno je važan zemara sa nekakvim sivim dzipicem. Napuhan.
    Hoću mir
  • Rusofil_IQ0

    14.02.2017 04:03
    Iskren da budem u odredjenim delovima nove detelinara stanje je jos gore, sto je smesno koliko je tuzno jer je u pitanju stanbena zona daleko od centra
    Eto pored mene zgrada unutra 15 parkinga ali ni jedan stanar nema prava da udje ako nije kupio parking mesto od investitora, da je moja znate koliko bi ista kapija stojala a i pomenuti investitor koji je od zlocinacke vlasti dobio pravo da od dvorista napravi parking gde je on vlasnik???

    Tako i treba ludza zemlja lud narod pa naravno da je sve ludo!
  • Visekruna

    14.02.2017 00:39
    JS?
    A Jovana Subotića?
    Jedna od najprometnijih ulica u gradu a ruglo grada po izgledu i funkcionalosti.
    Napravili su 3 saobraćajne trake, dve ka centru, jedna ka temerinskoj, a trotoar kad se ide "gore" je bukvalno na nekim delovima i do jedva 40cm.
    A da bude problem još veći, nove zgrade sa leve strane kad se krene ka temerinskoj su 1.5m od puta, i kao što je neko napisao, terase su skoro iznad puta.
    Zaključak, ta ulica (Jovana Subotiča) je kao neki tunel, pešaci jedva prolaze, a sa biciklom krenuti tuda je ravno samoubistvu...
  • Navodnici Naučnik

    13.02.2017 22:53
    Kuku
    @evgenije

    Od svih gradova, ti reče da Novi Sad treba u širinu... Po kojoj zemlji da se širi?! Vojvodini, koja je toliko plodna da može celu Evropu da nahrani?! Novi Sad mora u visinu!
  • M

    13.02.2017 22:21
    Kako se napreduje sa trendom rusenja i zidanja zgradica bice jos manje prostora za zelene povrsine,vise obuzetih trotoara automobilima.Novi Sad postaje teskobno mesto za zivot,polako gubi i ono malo sarma i mira sto mu je ostalo od prethodnih decenija.Grad postaje jednolican,turoban sa slicnim fasadama,betonom.Gubi identitet.
  • Pešak

    13.02.2017 21:45
    Alekse Šantića
    Biser je jedan džip u Šantićevoj, kod one zgrade od betona na ćošku, koja je ničija.
    Gospodin parkira na trotoaru, ali baš u ćošku staze, gde je suženje, da ne možeš da ga obiđeš stazom - već moraš da siđeš na put.
    Gde imaju one nalepnice za šoferšajbnu da se kupe?
    Inače, to je ulica sa najviše parkinga.
    Ali on hoće da pokaže kako je badža.
    E, pa Badžo, spremi se za Popaja.
  • Zig

    13.02.2017 21:20
    2017
    Ove godine postavljamo stubice i resavamo problem pesackih staza
    Lukijana Musickog
    Arhimandrita Jovana Rajica
    Skerliceva
    Aleksandra Tisme
    ...
  • evgenije

    13.02.2017 20:00
    Ovaj grad umesto da se gradi u širinu oni ga grade u visinu tako što u centru grada poruše kompletnu ulicu u kojoj je živelo 150 ljudi, sazidaju zgradurine i onda tu nasele 2.000 ljudi. Normalno je da onda nema parkinga. Kažu da u Japanu ne možeš da kupiš auto ako ne dokažeš da prethodno imaš obezbeđeno parking mesto za njega.
  • dzo

    13.02.2017 18:53
    Ove sto su nacrtali parking na trotoaru pa ga jos i naplacuju, e te treba u zatvor. Na duze. Nema bahatijeg gradskog preduzeca od ovih iz Parking Servisa. Sve mimo zakona, sve sto moze a moze im se dok gradjani spavaju i cute.
  • Недељко

    13.02.2017 18:52
    Подбара
    Да је само Скерлићава улица проблем. Цела подбара је таква. Лепше је Бечеј ушорен. А када се указала могућност да се шири Темеринска улица, урбанисти су дозволили да се нове зграде граде са терасама скоро изнад улице. Нема ту среће са новосадским урбанистима до 2564. године.
  • Pešak

    13.02.2017 18:48
    I šta hoćete?
    1. Da se postavi radar, pa da hvatamo ove što voze 10+?
    2. Oćete da prodate aute pa da se vozite busevima ili biciklima?
    3. Oćete da vam se digne garaža na stupcima kao čardak, ni na nebu ni na zemlji?

    Rešenja ima na pretek ako znate šta hoćete. Samo da ne bude ono novosadsko - e sad neću ni kako ja hoću ;)
  • Perica

    13.02.2017 18:24
    #####
    Vremena se menjaju !?
  • dr Petrović

    13.02.2017 17:40
    A dozvoljeno je:
    Neplanski zemo-kumovski graditi silne zgrade bez parkinga.

    I sad šta?
    Došli zemo-dođoši (dođoši: čitaj: nevaspitani otimači, koji su došli samo da se okoriste i ne tiče ih se kakvo sra**e će ostaviti iza sebe: a nikako "svi koji su došli od negde") i istalovali grad. I to sve u sprezi sa domaćim izdajnicima, našim, ovdašnjim (oni su gori od "dođoša").
    I sad šta?
    Doneti zakon da se sruše zgrade bez parkinga?
    Praviti velike podzemne garaže o trošku građana?

    Svi ti dođoši su nam i vođe u politici.

  • Terribille

    13.02.2017 17:29
    Uži centar
    Skoro u svim ulicama užeg centra je ista situacija, Lončarska, Aleksandra Tišme...
    Ne znam sa kime se Uprava konsultovala, ali sa nama sigurno nije.
  • ...

    13.02.2017 17:25
    Ceo grad je uzasan za parking...

    Eto, kad smo dozvolili kojekakvim investitorima da grade zgrade bez dovoljnog broja parking mesta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna